Tarihçe

19.03.2024 23

Binamız 2007 yılında yapılmıştır. Binamız yapılmadan önce okulumuz, Argıl Mahallesindeki Atatürk ilkokulunda eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyordu. Binanın yapı ile birlikte şu an da aktif olarak kullandığımız binamızda eğitim öğretime başlanmıştır.

Okulumuz adını bulunduğu mahalleden almaktadır. Çok programlı Anadolu lisesi olması sebebiyle okulumuzda Anadolu lisesi ve meslek lisesi bir arada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Milli Eğitim bakanlığının 2021 yılında bütün meslek liseleri bünyesinde Mesleki eğitim merkezini açması sebebiyle okulumuzda mesleki eğitim merkezi faaliyetleri de yürütülmektedir.

Okulumuzda Anadolu Meslek programında aktif olarak iki alanda eğitim verilmektedir. Bilişim teknolojileri alanında, 2015 yılında itibaren aktif olarak eğitim öğretim faaliyetleri verilmektedir. Konaklama ve Seyahat hizmetleri alanında 2022 – 2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim öğretim faaliyetleri yapılmaktadır.

Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde ise 2020-2021 eğitim öğretim yılı aralık ayından itibaren öğrenci kayıt etmekteyiz. Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Kasaplık, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Güzellik ve Saç Bakımı alanlarında öğrenci kayıtlarımız bulunmaktadır.

Okulumuz Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesine bağlı Argıl Mahallesinde bulunmaktadır.

Argıl’da ikamet eden bölge öğrencilerinin yanında; Günece, Balaban, Fıstıközü, Tavşanören gibi bölgelerden taşımalı eğitim kapsamında gelen öğrencilere de eğitim verilmektedir. Okulumuz 16 derslikten oluşmakla birlikte Spor ve Atölye binası da bulunmaktadır.